fredag 14. oktober 2011

Plutselig helg

Så er det jammen helg igjen. Syns ikke det er lenge siden sist, men så har jeg i grunn kun jobbet siden sist - 12 timers turnus etterfulgt av medlever turnus, så man kan trygt si at det var en sann fornøyelse å lande i går ettermiddag. Kjente virkelig på hvor sliten man kan bli - mentalt, men jeg føler meg priviligert som har en så alsidig og interessant jobb som jeg trives i.

I dag sov jeg til jeg våknet - helt av meg selv. Sola skinte og frosten lå som et tynt teppe. Det har vært en kald natt, så jeg startet dagen med fyr i peisen, stearinlys og havregrøt, etterfulgt av en deilig tur i skogen. Det er balsam for kropp og sjel det - stille og rolig - tillate tankene bare å.... være. Her gjelder det og nyte livets goder før hverdagen plutselig er all over the place igjen.

Etter tur, samt litt shopping, var det tid for lunsj, og egg sto på menyen. Atter en gang tok jeg meg i å tenke over et av livets store mysterier; hvorfor er norske eggeplommen gulere enn svenske? Her snakker vi om en kjøretur på knappe tjue minutter! Etter litt googeling, har jeg funnet ut at fargen på plommen kommer fra komponenter som inngår i hønas fór - som for eksempel mais - eller hovedsakelig mais. Fargen overføres i så måte fra fóret til eggeplommen. Uten en slik påvirkning fra fóret, ville eggeplommen praktisk talt vært hvit. Altså får norske høns mer mais enn svenske høns. Hvorvidt dette har noe å si for næringsinnholdet, skal være uvisst. Min konklusjon - etter en uhøytidlig smaks og syns test - blir som følger; norske egg ser best ut, men svenske egg smaker best - og da snakker jeg om egg kjøpt på butikken - hovedsakelig fra frittgående høns. Ferske egg kjøpt direkte fra bonden, er ikke med i denne uhøytidelige smakstesten.

Dagens lunsj var jammen informativ. I tillegg smakte den fortreffelig, og ikke minst så var den næringsrik. Dette er definitivt det største mysteriet jeg akter å løse i dag. Resten av kvelden blir i en relativ avslappende tilstand, så får jeg heller ta fatt på flere av livets store mysterier i morgen. Ønsker alle en eggende, men avslappet kveld.

2 kommentarer:

  1. Takker så mye for en super hyggelig komentar hos meg.. Det var da flott å høre:) Setter virkelig pris på slike kommentarer.. JA:) Masse bra her inne kan jeg se... må bokmerke siden din å komme tilbake i morgen.. men din kommentar varmet virkelig.. :)

    SvarSlett
  2. Gleden er på min side. Så flott at du stakk innom - kjempekoselig, og ja, kom gjerne igjen :o) Ønsker deg en super dag :o)

    SvarSlett