lørdag 24. september 2011

Små gleder

Det er lørdag - klumpen i magen er borte, og jeg har hatt to deilige dager ute i naturen med min firbente samboer. Sprinklet,  som ligger 114 meter over havet, og som har en flott panoramautsikt over hele byen, og Hvaler der jeg fant mitt eget lille Slåpe-paradis. Så da får jeg vel inrømme - at turene gikk på bekostning av planlagte treningstimer, men det var definitivt verdt det.

Vel hjemme igjen - der lunsj og Cappuccino ble inntatt på verandaen. Det var vel mens jeg satt der og nøt tilværelsen i solveggen, at jeg tok meg selv i og reflektere over hvor viktig de små gledene i livet er, og hvor viktig det er å sette pris på de små enkle tingene. Det er ikke så mye som skal til - sola som skinner, en deilig kaffe lagd på nykvernede kaffebønner, et møte med en hyggelig turgåer som er raus med kaffe og kvikklunsj, nyte et glass rødvin - etter at plenen er klipt og vinduenet vasket før vinteren setter inn. Gleden over nyinnkjøpt bok som ligger på bordet - ved siden av rosene jeg kjøpte i går.  Et tent stearinlys i matchende farge gjør atmosfæren komplett. Det er de små gledene hver dag - som vi ofte tar for gitt - som gjør dagen komplett.

Nå nyter jeg den deilige følelsen etter et deilig bad med dyrekjøpte dråper av velduftende og pleiende olje. Gleder meg også over restene av maten jeg med omhu lagde i går. Dette blir jo en forlengelsen av gårsdagen små gleder. Da kosa jeg meg på kjøkkenet med et deilig glass rødvin og levende lys, mens jeg omhyggelig plukket det beste fra flere oppskrifter - og komponerte min egen Moussaka for første gang. I skrivende stund gleder jeg meg over Slåpene jeg fant i dag - hele fem liter - og da var bøtta full. Så nå blir det Slåpelikør til Jul. Moro. Det gir en helt spesiell tilfredstillelse å lage forskjellig av mat jeg har funnet, og høstet fra naturen.  

Det er tidlig kveld ennå, og det er fortsatt mye igjen og glede seg over. Det handler om å leve i nuet, og jeg velger og plukke goder fra øverste hylle. Alt annet innhenter meg nok før eller senere - garantert. Livet er her og nå!


       
     2 kommentarer:

  1. Du inspirerer meg, min venn. I morgen må jeg ut i naturen for å høste og sanke både til matauk og gode opplvelsesminner =)

    SvarSlett
  2. Så flott at jeg kan være en inspirasjonskilde. Håper du får en super dag kjære, og finner masse deilig ute i naturen :o)

    SvarSlett